Kearney Honor Choir

Efter att hunnit skypa med Signe, varit med Dayton på walmart, haft middag och kollat på film med basketlaget, kollat på film med Cortney och Jay, skypat med Lisa och skypat med Emmis under helgen, satte jag mig i bilen söndag eftermiddag med mina kompisar Shey, Brandie, Jaci, Andy och vår körledare Mrs. Vrbka och körde till staden Kearney.
Jag och Brandie i bilen
 
Kearney är en större stad med ett stort college som har många konstnärliga linjer. Det colleget, UNK (University of Nebraska at Kearney), anordnar varje år en hederskör för high school elever, som en häftig grej bara. Elever på high schools runt om i Nebraska, västra Iowa och norra Kansas får göra en audition där man spelar in när eleven sjunger olika skalor och små stycken för att visa vad för sorts röst man har och så. Det skickas in till UNK och sedan blir de bästa eleverna utvalda att få vara med. Det finns tre olika körer på tre olika nivåer; en kvinnokör, en festivalkör och hederskören som då är den högsta nivån. Vi var kanske 10 totalt som gjorde auditions i min skola, och 5 av oss blev utvalda; Shey blev uttagen till festivalkören, Jaci och Brandie till kvinnokören, och jag och Andy till hederskören. Jag har ju aldrig sjungit i kör förut, och jag hade ingen aning om vad jag ansökte till när jag gjorde min audition, så blev väldigt förvånad när jag fick reda på att jag var den enda tjejen som blev uttagen till hederskören, och att jag över huvudtaget blev uttagen haha. Speciellt eftersom det är flera tusen elever som ansöker från en massa olika skolor, och dubbelt så många sopranos som resten av kördelarna. Men det var ju bara kul såklart!
 
I alla fall så kom vi fram till Kearney söndag kväll efter två timmar i bilen och ett stopp på Starbucks på vägen. Själva kör-grejerna var på måndagen, men vi ville åka dagen innan så vi slapp gå upp halv 5 på måndag morgon liksom. Så när vi kom fram checkade vi in på vårt hotell som vi skulle bo på över natten, och sedan drog vi ut och åt middag på Applebee's, ett väldigt typiskt amerikanskt ställe. Efter det badade vi i hotellets pool, och sedan satt vi uppe på våra hotellrum och tittade på film och pratade långt in på natten. Mysigt värre!
Med Brandie på Starbucks
Jag, Jaci, Shey och Brandie på hotellrummet
 
 
Efter att ha ätit frukost på en restuarang i närheten på morgonen dagen efter åkte vi sedan till UNK, som var superfint verkligen! Stort college, men som ändå kändes väldigt personligt typ. Efter att ha registrerat sig gick alla till sina olika körer och sedan började en hel dag av repetitioner. 
 
I hederskören var vi runt 200 pers, och alltså shit vad bra det lät! Var verkligen svinhäftigt att få uppleva det. I och med att alla som var där hade blivit uttagna utifrån deras audtitions så var alla väldigt duktiga och engagerade, och med så många personer blev det ett väldigt fint ljud. Vår direktör var också jättebra och inspirerande, och det märktes att han var extremt erfaren. 
I alla fall så hade vi fem låtar, en a cappella med bara slagverk till, en med fiol, en med en hel orkester, och två med bara piano. Vi började öva klockan 9 på morgonen och slutade inte förrän 4 på eftermiddagen - dock hade vi en lunchrast på en timme och några små korta bensträckare där emellan. 
Vid 4 åkte vi och käkade en snabb middag och fixade oss inför konserten, och klockan 5 var vi tillbaks på universitetet igen för konserten, som var jättebra verkligen!
Shey lyckades zooma in på mig under konserten haha
 
 
 
Och sedan åkte jag till slut hem igen med mamma Kili och pappa Jay (som åkte två timmar dit och två timmar tillbaka bara för att se mig framträda i typ 20 minuter haha <3 ), och kom hem runt 10 på kvällen efter en låååång och faktiskt ganska slitsam dag med allt sjungande. 
Jag är väldigt glad att jag fick möjligheten att göra det här, det var väldigt givande och lärorikt, och jag hade väldigt kul med en massa nya människor. Det har fått mig att tycka om det här med kör mycket mer, jag hade ju aldrig varit i en innan förutom den i min skola och den är ju inte särskilt proffessionell så att säga haha, men nu förstår jag verkligen charmen i att vara en del av något så vackert! 
 
Om det läggs upp videos från konserten ska jag försöka komma ihåg att lägga upp dom här, men annars får ni nöja er med bilderna!

Ball Is Life

Har haft basketmatch 4 av 5 dagar den här veckan. Snacka om att sport är stort här i USA, det är typ hela deras liv! Och ja, fotbollen är en jättestor del av mitt liv hemma i Sverige också, men det är inte kopplat till skolan på något sätt och man har inte matcher typ varje dag som det är här haha. Men jag klagar inte, älskar det!
 
Måndag var det reservlagsmatch vilket var kul eftersom jag fick spela nästan hela matchen. Satt och hängde med mina kompisar på läktaren resten av kvällen och alltså åh vad jag gillar dom <33
Tisdag och torsdag var det bortamatcher och ikväll (fredag) var det hemmamatch här på skolan. Matcherna här på hemmaplan är typ det bästa som finns, hela staden är där och tittar så läktarna är fulla och alltså känslan av gemenskap bara flödar!! Publiken är så stöttande för laget, skolorkestern spelar i varje paus, våra cheerleaders gör sina ramsor och hoppar runt med sina pompoms, och jag kan typ inte hålla mig från att stå och skratta hela tiden eftersom jag alltid står med mina polare i "the student section" där resten av skolan som inte är med och spelar står och hejjar. Så himla kul verkligen!! Man önskar ju att Sverige kunde vara lite mer så ibland haha!
Så ja, mestadels av min vecka har gått åt till basket kan man säga.
Väldigt smickrande bild på mig, Tristan och Taylor på läktaren under en av killarnas matcher
 
 
Förra helgen blev det inget shoppande med Brandie som vi planerat, jag mådde fortfarande inte särskilt bra och hon kunde ändå inte. Istället såg jag på en massa filmer och serier, och hann skypa med både Julia och Carro. Blev ett rätt djupt samtal med Carro, pratade om känslor och lite saker som har att göra med mitt utbytesår i allmänhet typ, och alltså shit vad du är världsbäst Carro. Hon satte liksom ord på saker som jag inte kunnat beskriva själv, och det var väldans fint. Blev alldeles känslosam och började typ gråta, och ja, det var väldigt fint bara. Världens bästa är hon.
I alla fall så blev söndagen alltså en till ligga-hemma-i-soffan-dag, vilket nog var bra eftersom jag efter det mådde i stort sett helt bra. På kvällen drog vi dock och käkade Pizza Hut till middag med Jays kusin och hans familj, och efter det åkte vi ut till Jays föräldrars gård där jag fick prata inför farmor Merredith's kyrkgrupp om skillnader mellan Sverige och USA haha. Fick sedan göra samma sak i måndags i skolan, då en av mina lärare frågade om jag kunde tänka mig att hålla en presentation om Sverige i hans geografiklass för årskurs 8. Så det var ju kul haha! 
 
Och åh, en annan fin sak som hände i skolan under veckan var en dag när jag var nere i grundskolan och var lärar-assistens för mina tredjeklassare som jag är varje dag, och jag fick en av de lite mer stökiga eleverna att fokusera och göra det han skulle göra. Han är en jättesöt liten kille, som tyvärr inte riktigt har fallenhet för det här med skolarbete, han är därför oftast stökig och hamnar i trubbel hela tiden. Men jag gjorde om en ord-övning till en lek med honom och två andra små killar, och direkt blev han jättefokuserad. Han ansträngde sig så himla mycket och var jätteduktig verkligen, han sa till och med till de andra när de inte gjorde vad de skulle och så. Och det var bara så fint att se, för han blev så glad själv av att lära sig, man såg det i hans ögon hur stolt han var över att för en gångs skull faktiskt vara bra på en uppgift. Han var verkligen superengagerad och glad, och det typ värmde mitt hjärta att se. För det är ju så det är för många stökiga elever, de ger liksom upp helt när de känner att de inte kan någonting. Och han är precis sån, han försöker knappt längre. Men jag fick honom att lära sig, och faktiskt ha kul under tiden, och det gjorde verkligen min dag att se honom så lycklig! 
 
 
Såhär såg jag ut idag!
 

Ha en fin helg hörni!

Sjukling

Igår va den värsta dagen på riktigt länge. Stannade hemma och var magsjuk hela dagen. Missade skolan, basketmatch och dansframträdande, och kände mig så ynklig. Det enda jag gjorde var att ligga i soffan och titta på tv och sova, med regelbundna pauser för att springa in till badrummet och spy. Det enda jag fick i mig under hela dagen var vatten och avslagen sprite, dock kom det bara upp igen. Kili och Jay började oroa sig för att jag skulle bli uttorkad eftersom jag inte ens kunde behålla nån vätska i mig, och dom hade en tjej här för 3 år sedan som dog av just det. Inte för att jag riskerade det haha, men dom försökte ändå tänka på vätskeersättning och så. Tog nån slags medicin på kvällen som lugnade min mage lite vilket var väldigt skönt, och idag mår jag otroligt mycket bättre. Går fortfarande på piller, vilket har hjälpt mig att till och med få i mig lite soppa och salta kex. 
 
Förhoppningsvis är jag helt frisk imorgon, då jag och Brandie har planerat att åka in till Lincoln och kolla på bra kostymbyxor till när vi ska vara med i hederskören i Kaerny. Om inte får jag väl spendera en till dag här i soffan med Moe.
 
 
 
Annars har det varit en vanlig vecka med skola och basket, som nästa vecka lär se ut också.
Jag och Korbyn efter basketmatchen i tisdags
 

Nu ska jag desinfektera hela mitt rum och tvätta lakanen så alla mina sjuka bakterier försvinner haha.
Hoppas er helg är bättre än min :)))

Mitt år som utbytesstudent i USA. Välkommen!

RSS 2.0