Måndag

Hej igen! 
Har bloggat rätt ofta senaste veckan, ska försöka fortsätta med det! :) Känns mycket roligare att skriva när jag inte måste skriva om en hel veckas händelser liksom. 
 
Idag hände i alla fall en lite intressant sak i skolan. En av lektionerna jag har är ju "Meat Science" (köttvetenskap) som är en av jordbrukskurserna på min skola. Och den här veckan ska vi göra "jerky" av kaninkött! Det är alltså torkat kött i stavar typ, alla älskar det här haha. Och nu ska vi alltså göra vår egna jerky, av kaniner som de födde upp i skolan förra året och i höstas. Så idag började vår lärare skära upp en av kaninerna och visa alla olika delar och vad man kan äta och inte och så. 
Det var faktiskt rätt intressant, jag blev fett förvånad själv att jag inte tyckte det var äckligt (med tanke på att jag började panikgråta när vi dissekerade i 9an haha), men det var liksom fascinerande att se alla delar och exakt hur kroppen ser ut inuti och så. Och hur min lärare - som har jobbat på köttfabriker och liknande innan - visste exakt vad han gjorde och såg kaninen som ett jobb mer än ett djur som en gång levde. 
Men ja, det var rätt kul i alla fall! 
Ser gott ut va?
 
Annars hade jag min första friidrotts träning idag eftersom basketen är slut. Var svinjobbigt, och jag känner mig så sjukt ur form, så det var inte det roligaste jag gjort kanske, men det känns bra nu efteråt haha! Jag vet inte vilken gren jag kommer göra än eftersom jag aldrig gjort något inom friidrott förut och tränarna har inte tagit ut laget än, men jag kommer antagligen springa 100 eller 200 meter och kanske häck också. Vi får se helt enkelt! Huvudtränaren är i alla fall min favoritlärare så det gör ju att allt känns bättre och roligare än det hade gjort annars haha. 
 
Jag gick hem från skolan efter träningen, och det var sådär härligt krispig luft och lagom kyligt ute, så det var mys! 
 
Och nu sitter jag och kollar på Grease med te, min filt och Moe såklart! 
 
Kram

Great Wolf Lodge

Nu är vi hemma i Wilber igen efter en mysig helg. Vi bodde alltså på ett hotell som heter Great Wolf Lodge i Kansas City, vilket är typ 3 timmar härifrån. Själva grejen med hotellet är att de har ett stort badhus, och att hela hotellet känns som en stor skogsstuga typ! Skog och vargar är liksom deras tema, och de lyckas faktiskt rätt bra med det. 
Såhär såg det ut där: (tog dock inga egna bilder under resan så snodde dessa från internet haha)
 
Vi spenderade såklart mycket tid i badhuset och åkte rutchkanor och så, annars gick vi ut och käkade, spelade arkadspel, hängde på rummet och såg på tv eller spelade kortspel, och bara umgicks typ. Jag var mest med Cortney, Caytlin och Caytlins pojkvän Dakota och hade jättemysigt med dom! 
 
Efter några timmars bil hem imorse har vi städat hela huset, städat apoteket och ätit middag hos mormor och morfar med kusinerna. 
Och nu kollar jag på Oscars-galan med Cortney! Är sjukt taggad, första gången jag kan se det live ju, plus att jag älskar Neil Patrick Harris!!! 
 

Från bilen

 
Just nu sitter jag med Caytlin, Cortney och Caytlins pojkvän Dakota i bilen på väg mot Kansas City och ett ställe som heter Great Wolf Lodge. Det är ett hotell med en typ vattenpark inomhus med massa vattenrutchkanor och så! 
Vi är lediga från skolan idag, och vi bestämde oss för att använda långhelgen till en liten familjesemester! Det är min familj minus brorsan Clayton och plus pojkvännen Dakota, och faster Amy, hennes man Earl och kusin Max. Ska bli kul!
 
I tisdags hade vi första matchen i distriksmästerskapet i basket i Friend. Vi vann med typ 20 poäng och gick då vidare till nästa runda. Fick också träffa min svenska kompis Simon som kommer från Karlstad eftersom han är utbytesstudent i Friend, vilket var kul! Har alltid väldigt roligt med honom!
 
I alla fall så var då nästa match igår mot Fairbury, som är ett väldigt bra lag och är rankade högt i staten. Men vi har blivit riktigt bra under säsongen så vi gick in med inställning på att vinna och gå vidare till finalen och då ha chans att kvalificera till statliga mästerskapet. 
Och det såg bra ut först, i halvlek var det lika, och vi alla kände hopp för vinst. Men det gick inte riktigt hela vägen, och i andra halvlek ville inte skotten sitta. Fairbury drog då iväg i poäng, och vi förlorade.
Det blev alltså vår allra sista basketmatch. För dem som är seniors var det sista matchen någonsin med Wilber. Och vi har slitit så mycket den här säsongen, det här har varit första gången på 30 år som det faktiskt har gått bra för tjejerna i basket på skolan, så det har verkligen gjort stor skillnad för alla. Eftersom skolsporterna är en så viktig del av samhället här så har det verkligen varit stort för laget i år.
Och nu tog det slut. Hela laget satt och grät i omklädningsrummet efteråt, och det var jättejobbigt. Även om jag inte spelat sedan sista andralags-matchen någon vecka sen så har jag ju fortsatt varit med laget på träningarna, följt med till matcherna och hjälpt till och så, så jag var minst lika ledsen som alla andra igår. Jag kommer ju aldrig tillhöra laget igen, och jag känner mig inte redo för det att ta slut än liksom. 
Så det var en riktigt tung kväll för alla igår med många tårar.
Insåg inte riktigt hur mycket jag älskar basketlaget och hur många dåliga dagar som har känts lite lättare av att vara med dom, förrän nu när det är över. Kommer sakna dom alla jättemycket!

Mitt år som utbytesstudent i USA. Välkommen!

RSS 2.0