Branson och sista dagarna av sommarlovet

För 2 månader och 3 dagar sedan fick jag sommarlov från Värmdö gymnasium.
Imorgon börjar jag på Wilber-Clatonia High School.
Vet inte riktigt hur jag ska känna för det. 
 
På ett sätt känner jag mig inte alls redo än. Det här sommarlovet har verkligen flygit förbi, tiden har nog aldrig gått så snabbt som den har gjort under dehär 2 månaderna. Jag har gjort saker hela tiden, har inte haft en enda dag av att bara ta det lugnt. I Sverige hade jag fullt upp varenda dag med att träffa alla där hemma en sista gång och förbereda mig inför resan. Sedan kom 23e juli och jag flög till Boston och EF-lägret, där vi också gjorde saker non-stop. Den 2a augusti flög jag hit till Nebraska, var hemma en dag, och åkte sedan vidare till Missouri i 7 dagar. Och nu har jag bara varit hemma i 2 dagar. Allt har liksom gått i ett, och även om jag har sett fram emot detta så länge så känner jag mig ganska oförbered på att faktiskt komma till skolan imorn och börja skolåret 2014-2015 här i USA. Kommer jag hänga med på lektionerna? Kommer jag tycka om lärarna? Kommer jag hitta några att vara med? Båda mina systrar går ju i skolan, men jag har inga lektioner tillsammans med Cortney och bara en tillsammans med Karena. 
Men å andra sidan är jag taggad. Har ju velat det här så länge nu, och nu börjar liksom mitt år på riktigt. Nu kommer jag träffa vänner, lära känna alla här, komma in i gemenskapen och lära mig så extremt mycket (hoppas jag iallafall haha). Och att jag typ inte har några lektioner med Cortney och Karena är ju positivt också, då är jag inte låst till dom och får socialisera mig på egen hand istället. Jag hoppas på att allt kommer vara askul, åtminstone efter ett tag.
 
Vi får helt enkelt se hur det blir!
 
 
Min familj var iallafall alltså på semster hela förra veckan i Missouri i staden Branson, med nästan hela släkten på mamma Kilis sida. Efter en 6 timmars bilresa kom vi fram till Summer Winds Resort, ett litet villaområde i en dal strax utanför Branson där man kan hyra hus. 
 
 
 
Såhär såg det ut där, trivdes väldigt bra och hade det jättemyisgt med hela familjen, även om det blev lite mycket ibland och jag hade svårt att komma ihåg vilka alla var i början osv. Det var vår familj, mormor och morfar, Kilis 3 systrar med deras män och barn, en av Kilis bröder plus en familj som är gamla familjevänner. Jag hade roligt typ hela tiden, speciellt med alla barnen eftersom dom tyckte det va jättespännande att ha en ny kusin. Jag tror att Kili är den äldsta i syskonskaran, för de andra syskonen har mycket yngre barn. Den äldsta kusinen är runt 10 och den yngsta 3 månader, och däremellan är det 8 andra kusiner. Dom tyckte också att det var väldigt intressant med någon från ett annat land så dom ställde många frågor, dom flesta väldigt roliga. T.ex. "Har ni äpplen i Sverige?", "Leker ni kull i Sverige?", "Pratar ni  engelska i Sverige?", "Ligger Sverige i Texas?" och liknande. Jag blev faktiskt ganska nära med många av barnen under veckan, och Cece, den äldsta kusinen, har redan börjat säga att hon inte vill att jag ska åka hem igen. Det är ju bara ett år kvar liksom. Men det är iallafall jättekul att jag var så mycket med dom, för alla i släkten bor här i Wilber. En av Kilis systrar bor t.o.m. granne med oss, så jag kommer spendera mycket tid med dom under året! Såklart är alla vuxna också supertrevliga, men det blev ganska ofta att vi tonåringar fick ta hand om barnen och så.
 
Jag spenderade även mycket tid med mina systrar, vilket gjorde att jag snabbt blev väldigt nära med dom. Karena och jag delade sovrum, så vi satt uppe på kvällarna och tittade på tv och pratade om allt möjligt, och det var också oftast vi som fick följa med barnen till poolen när de ville bada (vilket var typ hela tiden). Jag och Cortney tränade tillsammans på morgonarna och gjore massa annat kul tillsammans, så hann även vara mycket med henne. 
 
För att sammanfatta vad jag gjorde på semstern; umgicks med släkten i de olika husen, spelade kort med familjen, gick ut och joggade med Cortney, åkte till en stor strand och badade, gick på yoga och zumba med Cortney och Kili, gjorde middagar med släkten, badade i poolen, satt barnvakt, tittade på filmer, åkte in till staden och shoppade, gick på muséer, åkte go-cart, körde radiobilar, gick på föreställningar, gick på restaurang, gick till en nöjespark och åkte massa bergochdalbanor (som va helt crazy med massa looper och korkskruvar), gick ner i en grotta ca 250 meter under marken, åkte linbana genom skogen som slutade med ett 35 meters "free fall" där man helt enkelt klev av en avsats och föll genom luften tills man bromsas in 3 meter från marken, köpte massa mat på Walmart (som är helt enormt och verkligen har allt), åkte ut med en båt på en sjö och badade, och en massa annat roligt. Det var helt enkelt en lyckad semester, och jag kände mig väldigt välkommen in i släkten!
 
 
 
"Zipline", linbanan. Pelaren i mitten är alltså den man hoppar rakt ner ifrån.
 
En del av släkten nere i grottan. 
 
Barnvakting
 
Nöjesparken, åkte båda dessa!
 
Från showerna
 
Walmart
 
Stranden vi åkte och badade på
 
Det här fick jag med mig hem från shoppingen.
 
 
Vi kom hem från Missouri i söndags på morgonen. Då åkte jag med Karena och hennes pojkvän till en annan stad, Crete. Det är typ en kvart bort och där finns det ett Walmrt, så vi köpte lite saker där, bl.a. en spegel till mitt rum. Kommer inte riktigt ihåg om jag gjorde något mer den dagen, tror vi alla sov lite och sen kollade på tv eller nåt.
 
 
Dagen efter det - igår - åkte jag och pappa Jay till skolan och pratade med en studievägledare där som hjälpte mig välja ämnen och sätta upp mitt schema. Eftersom min skola är så liten finns det inte så mycket att välja på, men jag har: jordbrukskunskap, kör, amerikansk historia, problem i samhället, humanologi, mytologi, engelska och styrke- och konditionsträning. Mitt skolår här räknas inte hemma i Sverige, så därför behöver jag inte ta de ämnen jag läser i Sverige. Därför valde jag lite motsatsen, har inga matte- eller naturvetenskapslektioner, för att testa på något nytt och få en paus från de ämnen jag läser i Sverige. Iallafall så fick jag sedan en rundtur i skolan (vilket gick rätt snabbt eftersom den är så liten).
Efter det åkte vi till stadens vårdcentral där jag fick göra en hälsoundersökning så att jag blir tillåten att sporta i skolan. Sedan åkte vi hem, jag hämtade pengar, och sedan åkte jag iväg igen - denna gång med Cortney och hennes kompis Lacey. Vi åkte till en annan, lite större stad typ en halvtimme bort för att köpa volleyboll-skor till mig och lite andra saker.
När vi var klara körde vi hem, tog en powernap på en timme och sedan hade jag min första träning med skolans volleyball-lag, vilket var fett kul! Sporterna drar igång innan skolan, och eftersom det inte finns någon fotboll här så kommer jag spela volleyboll nu på hösten. Det var bara konditionsträning, men tyckte det låg på en bra nivå (dom tränar mycket hårdare här än hemma i Sverige) och tjejerna i laget verkar supergulliga.
Efter att ha duschat och käkat efter träningen åkte jag med Cortney och hennes kompisar ut till en liten stuga en bit utanför Wilber och umgicks med dom ett tag. Det var jättekul att träffa alla, totalt 15 stycken tror jag, speciellt eftersom vi alla kommer gå i samma skola. Vid midnatt fick vi skjuts hem, och vi gick och lade oss. 
Det här var tjejerna sm var där, resten var killar.
 
Idag vaknade jag runt halv 12 av att småkusinerna som vi bor grannar med (8-åriga Lena, 6-åriga Grant och 2-åriga Mila) kom hit och ville att vi skulle ha picknick. Så jag och Cortney gjorde i ordning mat och så, och sen gick vi till parken som finns här i Wilber. Där stannade vi ett tag och lekte i värmen, sedan gick vi hem till barnens hus och kollade på film med dom.
 
Efter det hade vi volleyboll träning igen som även idag var rätt tuff, men kul. Jag och Cortney passade på att ta en joggingrunda efter också. 
Efter att ha duschat och ätit middag körde jag och Cortney till Walmart i Crete och köpte lite sista-minuten grejer som vi behöver till skolan imorgon. Vi kom hem halv 8, och då kom det över en kille från EF som kollade att allt fungerade bra med mig och så. Efter det har jag bara tagit det lugnt, umgåtts med familjen, tvättat kläder, målat naglarna, packat skolväskan inför imorgon och tittat på tv med Karena.
 
 
Och nu är jag ju ikapp med bloggningen igen! Så nästa gång jag skriver blir det förhoppningsvis inte lika långt och mycket som de här två senaste har blivit haha.  
 
Nu ska jag sova, håll tummarna för att jag får en bra första skoldag!
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mitt år som utbytesstudent i USA. Välkommen!

RSS 2.0